CURS 2021-2022
Objectius:
- Adquirir més bon reconeixement de les emocions pròpies
- Identificar les emocions de les altres persones
- Desenvolupar l'habitat de controlar les emocions pròpies
- Prevenir els efectes perjudicials de les emocions negatives
- Desenvolupar l'habilitat per generar emocions positives
- Desenvolupar més competència emocional
- Desenvolupar l'habilitat per automotivar-se
- Adoptar una actitud positiva davant la vida
- Afavorir l'autoestima sana.
Descripció:
El projecte d'emocions té per objectiu acompanyar a l'alumnat a ser més autònom i competent. Pretenem ajudar-los a desenvolupar les seves virtuts, les seves fortaleses, a fer-los conèixer la millor versió d'ells mateixos tot gaudint d'una vida plena amb ells, amb els altres i amb el món que els envolta.
EL POT DE LA CALMA
Els pots de la calma són ampolles farcides de purpurina i aigua que estan pensades per ajudar els nens i nenes a manejar els seus sentiments, especialment en estats d'ansietat o enuig. El pot de la calma és una tècnica inspirada en el mètode Montessori per ajudar a l'autocontrol i l'autoregulació emocional.
Beneficis:
- allibera tensions emocionals acumulades
- ajuda a rebaixar la sensació de fustració,anisetat o enuig en moments delicats
ACTIVITAT "TINC UN VOLCÀ"
La ràbia és l’emoció que experimentem tots quan percebem que han envaït el nostre territori o que han vulnerat els nostres drets. Tot sovint ens incomoda i mirem de negar-la, però per poder gestionar-la bé l’hem de reconèixer, acceptar i sobretot, aprendre tècniques per a fer-ne una bona gestió.
Hem parlat sobre la ràbia durant una estona, fent preguntes que ens han ajudar a la reflexió:
Què és la ràbia? Com sabeu que esteu enfadats/des? Què noteu en el vostre cos? Quines situacions us fan enfadar? Amb quines persones us enfadeu més?
Hem explicat el conte Tinc un volcà, de Míriam Tirado i Joan Turu que és molt il·lustratiu del procés que va de la calma a la pèrdua de control emocional.
Què us ha semblat? Us hi heu sentit identificats/des? Creieu que vosaltres també teniu un volcà a dins? Quines solucions poseu en pràctica per gestionar i expressar la ràbia? Us funcionen? Què us sembla la solució que troba la protagonista? Creieu que us podria servir?
Seguidament hem treballat el dossier personal de cada u i hem posat en pràctica les tècniques de relaxació que ens han d'ajudar a gestionar la pròpia ràbia i a identificar i entendre la dels demès.
ACTIVITAT: IDENTIFICAR EMOCIONS AMB ELS ULLS TAPATS:
Reconèixer i identificar les diverses sensacions que es perceben a partir dels òrgans dels sentits, excepte la vista.
Vam deixar que l'alumnat experimentés i identifiques diferents emocions respecte a una diversitat d' objectes de diferents textures, tamanys, materials, usos... amb els ulls tapats.
Posar en comú sensacions diferents davant un mateix objecte, aprendre expressar el que sentien en cada cas mentre intentaven endevinar què era allò que estaven tocant i l'ús que tenia.
Una activitat que permet posar de relleu que no tots reaccionem de la mateixa manera davant les mateixes coses. Les emocions varien en cada persona i hem d'aprendre a identificar les pròpies i respectar les alienes.
CURS 2020-2021
Aquest curs continuem treballant les emocions, i avui les hem expressat mitjançant la pintura. Ha estat un treball molt enriquidor!
CURS 2019-2020
A Emocions un dels projectes ha sigut crear el “Dau de les Emocions”.
Ja tenim el 1r dau, però com que ens faltaven emocions, fem un 2n dau que inclou: la sorpresa, la ràbia, la por i l’amor.
També hem creat la “Capsa dels bons moments”, on l’alumnat i el professorat hi anem deixant escrits els bons moments que vivim a l’institut i després els compartim.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada