Passa al contingut principal

Robòtica


CURS 2022/2023

Mà robòtica

Aquest curs iniciem el projecte de Robòtica elaborant la nostra pròpia mà en format robot. 

Podeu veure un vídeo del projecte i algunes fotos nostre del procés.  



Materials

·         Goma

·         Llapis

·         Regla

·         Cartró

·         Pegament

·         Cordill

·         Palletes de plàstic

·         Pintura

 

Com ho hem fet?

·         Vam dibuixar la nostra mà al cartró i ho vam retallar.

·         Vam enganxar les palletes de plàstic simulant els tendons de la mà.

·         Vam pintar amb pintura la mà per fora.

·         Vam passar els cordills per dins de les palletes de plàstic.

·         Finalment, la nostra mà tenia moviment i pot agafar coses.

 

Hem gaudit molt i continuarem experimentant ....

 




 
 
CURS 2021/2022

Amb els maons, sensors i motors LEGO®, els nostres alumnes han après a construir diversos objectes amb peces de LEGO, com per exemple un cotxe o un helicòpter, i posteriorment programar amb WeDo2.0  les ordres que volem que facin.

D’aquesta manera aprenen ha estimular la seva creativitat, desenvolupar habilitats de pensament crític, explorar possibilitats professionals o simplement adquirir experiència pràctica en el món del vapor. Aquest conjunt ajuda a materialitzar conceptes abstractes de ciència i enginyeria i millora les habilitats de col·laboració, resolució de problemes i pensament computacional dels estudiants.

Us deixem 3 vídeos perquè ens pogueu veure en acció!!!

 

Alumnat SIEI




Amb LEGO EDUCATION wEdO 2.0 l’alumnat de la SIEI s’inicia a la robòtica educativa.

La robòtica es un ensenyament pràctic-lúdic, en el qual es realitzen activitats que toquen diverses àrees: robòtica, llenguatge, creativitat amb l’objectiu de fomentar en l’alumnat l’interès per la tecnologia de una manera divertida.

Durant aquest trimestre l’alumnat està molt motivat. Aconseguir fer funcionar el robot és satisfactori per a tots, és una eina molt motivadora, et permet treballar moltes coses, com les estructures lingüístiques, el treball en equip, les competències logicomatemàtiques, l’autonomia i la iniciativa personal entre moltes altres.. amb la robòtica veuen que hi ha un procés i que obtenen un resultat, i sense adonar-se’n van aprenent.

Hi ha alumnes més neguitosos que la robòtica els ensenya a superar la dificultat de posar atenció, a treballar més tranquils, a aprendre instruccions i a concentrar-se. Alumnat que els costa expressar-se amb la programació els podem oferir una eina per millorar la coherència de les frases, la lateralitat, etc..

En conclusió, es una innovació metodològica, hi ha acció- reacció, i estimula molt. Tenir els robots in situ ho canvia tot!





CURS 2020-2021

Aquesta setmana hem fet una brúixola artesana.

Hem necessitat el següent material:
 1 Suro
 1 agulla
 1 imàn
 1 got
 Una mica d'aigua

Pasos que hem seguit: 
1- Hem tallat el suro en forma de rodanxa
2- Hem marcat els punts cardinals.
3- Hem fregat l’agulla amb ´l mòn per què
imantada .
4- Hem clavat l'agulla al suro.
5- Hem posat el suro al dins del got







Aquest curs continuem treballant el projecte de El Temps!

A primera hora comprovem la temperatura a l'interior i a l'exterior. També mirem la humitat que hi ha, mirem si fa sol, si està núvol, si plou, etc.

Quan tinguem les dades de molts dies farem de meteoròlegs i meteoròlogues i farem una exposició davant de tota la classe.















Quin temps fa?





El control del temps de la SIEI continua durant el confinament i, a més, l’hem enriquit amb una columna molt especial.




Com veieu a la foto, la idea  és que registrem el temps cada dia, amb la temperatura interior i exterior i també amb el dia que fa. D’aquesta manera anem veient l’evolució dels dies i de la PRIMAVERA!


A més, hem afegit una columna on hem de posar cada dia com ens sentim, així  fem un exercici de mirar-nos també a nosaltres mateixos.
Podrem veure si tenim més dies bons que dolents...




Creieu que el temps influencia en el nostre estat d’ànim?
Us animem a fer-ho!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fem fòssils!

La setmana passada vam fer fòssils! A continuació us expliquem els passos que vam seguir per poder-los dur a terme: 1. Aixafar la plastilina. 2. Posar l’insecte a sobre de la plastilina i aixafar fins deixar-lo marcat. 3. Treure l’insecte. 4. Preparar el ciment, barrejar-lo amb aigua. 5. Tirar a sobre de la plastilina el ciment i deixar-lo assecar. 6. Una vegada sec, girar i treure la plastilina.

A LA SIEI CONVERTIM LES FRACCIONS EN UNA DELICIOSA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA

Els estudiants de secundària de l'Institut de l'Arboç han posat a prova els seus coneixements matemàtics de manera pràctica i deliciosa. En una activitat innovadora, els alumnes de la classe de matemàtiques de la SIEI van transformar les fraccions en una experiència culinària memorable. La jornada va començar a les aules de la SIEI, on els estudiants van explorar les fraccions en matemàtiques. Amb una comprensió més profunda dels conceptes matemàtics, els alumnes van passar a la pràctica, aplicant els seus coneixements per preparar una autèntica massa de pizza.   Amb la supervisió dels professors, els estudiants van calcular les proporcions exactes de cada ingredient, tenint en compte les fraccions i la quantitat de porcions desitjades. Aquesta fase va demostrar com les matemàtiques es poden aplicar a la vida quotidiana de manera tangible i deliciosa.   Després de preparar els materials i mesclar els ingredients, els alumnes van col·locar les seves masses de pizza a casa...

LA PREHISTÒRIA A LA SIEI

  LA PREHISTÒRIA A LA SIEI Al llarg del primer trimestre hem portat un projecte de la prehistòria a la SIEI. Aquest projecte ens ha servit per entendre quines han estat les causes que han fet evolucionar la forma de vida que han experimentat les persones amb el pas del temps. Pensem que endinsant-nos en la Prehistòria, hem pogut entendre i aprofundir què va caracteritzar una de les etapes més llargues de la nostra història. Per altra banda, també ens ha servit per aprendre de forma activa qui eren els nostres avantpassats, com eren, com vivien, quines activitats feien...i com hem evolucionat fins a arribar a nosaltres.  Al llarg del projecte hem posat en pràctica diferents tècniques cooperatives, hem cercat informació, hem anat a la biblioteca, fet presentacions, gamificació, taller de pintures rupestres, un portafolis entre altres activitats. Ha estat un projecte que ens ha motivat, ens hi hem implicat, els resultat han estat molt enriquidors i ple d’aprenentatges.