Cuina. Fraccions i proporcions
ACTIVITAT PER A: SIEI
CONTINGUTS MATEMÀTICS
Les fraccions com a part de la unitat
Les fraccions com a part d’un conjunt
Representació i interpretació de fraccions
Proporcions: dobles i meitats
Descoberta de continguts matemàtics a partir de contextos reals
CONNEXIONS
Proporcionalitat: dobles i meitats
Medi: alimentació sana i consum.
MATERIAL
Fruites que es puguin tallar fàcilment (plàtan, poma, maduixa, pera i mandarina)
Ganivets
Recipients
Palets de fusta per fer enfilalls
Fitxa de l’activitat
DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
La cuina ens ofereix moltes possibilitats de treball a l’aula. A la SIEI en el marc de les matemàtiques competencials i sense haver de recórrer a processos o receptes complicades aprofitem aquest context de la vida real per descobrir les fraccions i el seu ús, per començar a entendre què signifiquen les proporcions i a fer servir les operacions matemàtiques amb sentit pràctic. També treballem la motricitat fina a l’hora d’aprendre i/o millorar la tècnica de pelar la fruita. Aprofitem, també, per a fer pedagogia d’una alimentació saludable per gaudir de més energia en el dia a dia.
Amb tot el material de treball preparat i les mans netes, l’alumnat, ha anat pelant cada fruita i posteriorment l’han tallant seguint les proporcions i quantitats necessàries segons les indicacions donades en la fitxa de treball. Finalment han pogut fer un enfilall de fruites i degustar-lo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada